петък, 21 януари 2011 г.

Пикантно печено пиле с къри

Днес от мен пак една непредвидена за блога рецепта, и тя отново е с пиле.
Само, че печеното пиле си е абсолютна класика и мисля, че никой от вас няма да се разсърди, че ви предлагам толкова негови вариации.
В тази рецепта отново не се изисква кой знае колко работа в кухнята, просто овкусявате пилето, оставяте го за час в хладилника, за да попие подправките, и печете.
Лесно и вкусно!
Ако не обичате пикантни храни, разбира се, можете да пропуснете лютия пипер в рецептата.

Пикантно печено пиле с къри





Продукти:


1 цяло пиле, измито и подсушено
къри на прах
лют червен пипер
бял пипер
лимонов сок
хималайска сол на вкус
краве масло

пресни броколи (опция)




Намажете хубаво цялото пиле със сол, не пропускайте никоя част.
Натрийте много добре пилето с къри, лют червен пипер и бял пипер.
Изцедете пресен лимон и оставете пилето да престои в хладилник за около 1 час.
Сложете го в тава, но не го завивайте с фолио. 
Покрийте го с парчета краве масло.




Изпечете го в предварително загрята на 190 градуса фурна до готовност.
Мажете го често с отделения сос и масло.
В последните 5 минути можете да сложите пресни броколи, като ги полеете с лъжица и тях със соса.
5-6 минути за достатъчни броколите да се запекат леко и да останат свежи, а не меки и разварени.
Но ако не ги обичате така, печете повече.



3 коментара:

  1. Защо никой не е пуснал коментар.Това е най-великата комбинация - ПИЛЕ И КЪРИ.Вече го изядохме

    ОтговорИзтриване
  2. това ще бъде сготвено много скоро :) Браво! Изглежда уникално и предполагам е било също толкова вкусно!!!

    ОтговорИзтриване
  3. О-ля-ля....още едно чудесно пилешко предложение...

    ОтговорИзтриване