неделя, 29 август 2010 г.

Гриловани каренца с босилек и кафява захар

Днес е неделя .
Уж ден за почивка , а аз се събудих с невероятна муза да приготвя поне 3 ястия .
Разбира се, продължавам в диетичната линия . :)
И понеже обещах , че няма да ви тероризирам само с тревисти рецепти , нека да започнем неделното меню с едни сочни свински каренца ! :)
Каренца като каренца , но щом ги опитате , ще се влюбите !
Кафявата захар прави чудеса в комбинация с гриловано месо .
Да видим ! :))



Гриловани каренца с босилек и кафява захар






Продукти :

свинска плешка , транжирана на каренца
хималайска сол 
бял пипер
черен пипер
сух босилек
кафява захар
лимонов сок
зехтин




Осолете каренцата от двете страни и ги поръсете с босилека и пиперите .
Полейте ги леко с пресен лимонов сок .
Загрейте грил тиган и го намажете със зехтин .
Преди да сложите каренцата да се гриловат , поръсете ги леко с кафява захар от двете страни .
Това е всичко , която е необходимо да направите , за да можете после да си хапнете невероятно вкусните и сочни каренца ! :)


4 коментара:

  1. Вероника, страхотно предложение.Досега не съм слагала кафява захар на месце, много вкусно ми звучи:).

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти ! :)
    Хубавото е , че захарта не се усеща агресивно, а придава страхотен загар на каренцата . :)

    ОтговорИзтриване
  3. Тази вечер ги пробвах - страхотни са! ;-) Рецептата е елементарна, а и с този босилек и тези аромати дето се вдигат от тигана... Цялото семейство беше очаровано! ^^

    ОтговорИзтриване
  4. Baby , страхотна награда е за мен , че ви е харесало ! :))
    Добре дошла в блога , ще се радвам да намериш и други рецепти , които ти допадат ! :))))

    ОтговорИзтриване